Интернет игри

Начало » Ръководства » Градът - Re:Как да напишем браузърна RPG игра

Градът - Re:Как да напишем браузърна RPG игра

Градовете, респективно селата, паланките и.т.н. са нервните центрове на играта. Тук се извършват почти всички не-батални действия. Градовете най-често са предефинирана част от картите, ни има варианти, в които играчите могат да основат собствен град, което наклонява малко везните към икономическа стратегия.

Класически елементи на градския пейзаж:

магазин за оръжия - основният дилър на оръжия в квартала. Работят с висок марж на цените за да не се изкушавате да лежите по цял ден и да живеете от прекупуване на боздугани. Обикновено магазините предлагат базовите оръжия за определено ниво трудност. В случай че се продава специален предмет той обикновено е на много висока цена, която рядко си заслужава.

магазин за брони - може да е отделен а може да е комбиниран и с този за оръжия. И в двата случая работи на същите пазарни принципи;

мистичен храм/магическа школа/колибата на стария Оз - е мястото където се купуват/научават нови магии. Това е основният източник на арсенал за магическите раси. Работят на същите пазарни принципи като другите. Може да продават и разни билки и отвари за вдигане на това онова.

ковач - в някой игри оръжията се похабяват от много използване, затова се и нуждаят от периодична поправка. Най-често тази работа върши ковачът, срещу скромно заплащане. В някой случаи ковачът продава оръжия.

болница/хоспис/хотел/хостел/таверна - възстановяват характеристиките на героя към номиналните нива срещу определена сума.

арена: обикновено в населените места не се провеждат битки, освен в определените за това места. В арената могат да се намерят противници с които да премерите сили. Противниците са или автоматично генерирани или други играчи. Някой игри използват арената за придобиване на допълнителни бойни умения и бонуси.

свободен пазар - ако е позволена търговия, между играчите то тя се извършва тук. Един истински малък Уолстрийт, където можете да купите и продадете почти всичко срещу пари (разменната търговия не е застъпена почти никъде).

транспортна фирма/логистични услуги/Джо Камилата - ще ви прекарат някъде ако имате достатъчно пари.

подземия, канали, вертепи - в някой игри градовете имат подземно ниво, което обикновено е свързано с различни задачи, които трябва да изпълните.

Градът може да има собствена карта, където магазините са разпръснати по уличките или всички да са в един мегамол и градът да е представен само с меню за избор. Не е задължително всеки град да притежава всички елементи, дори е по весело когато има частични съседни градове, които заедно допълват целия комплект. Така играчът трябва да кръстосва насам натам (или да си плати) за да получи желаната услуга.

от: http://svoboden-pazar.com/fm/nf/2/279#294

01-04-2011 05:40 #539
 

Отговор

*

За да вмъкнете изображение, напишете URL с i отпред ihttp://

Leave thiz field empty
Top Site Counter

Powered by scif