Интернет игри

Начало » Ръководства » Инструменти - Re:Как да напишем браузърна RPG игра

Инструменти - Re:Как да напишем браузърна RPG игра

Инструменти, които ще използваме в проекта:

- (http://codeigniter.com/) - за PHP framework; Преди време си пишех всичко сам от нулата. След това използвах нещо като собствен framework за проектите си. След това открих CodeIgniter. Разбира че ако правите игра, ще искате тя да е максимално бърза и ненатоварваща, затова може би най-добрият избор е писане на PHP без framwork, който да заема памет и да бави заявките. Прави сте разбира се. Но ако тръгнем по този път, въобще не бихме избрали PHP. По-подходящи биха били Python (заради Twisted), Java (заради application сървърите), NodeJS (.. заради себе си) но в случая сме избрали PHP, затова искаме да вземем най-доброто от него. CodeIgniter е сравнително лек, предлага кеш provider-и, и url-routing, добра абстракция за работа с БД а е и лесен за научаване. Така че това е моят избор.

- (http://www.vim.org/) - за текстов редактор; По принцип използвам NetBeans за разработка но повечето неща в това рководство пиша на Lenovo S10e, който е с 10" екеран, 1 GB RAM и Atom процесор 1.6GHz. Затова vim e разумният избор в моят случай. Разбира се можете да използвате който редактор пожелаете.

- (http://github.com) - за хостинг, source control и bugtracking; Харесвам Google Code но за съжаление Google не поддържат git, а subversion ми е доста по-неудобен за работа. GitHub е едно прекрасно място, затова и моят първи избор;

- (http://www.gimp.org/) - за нашите растерни нужди. Има всичко, което ми е необходимо. Не съм дизайнер и Gimp ми е достатъчен.

- (http://inkscape.org/) - за нашите векторни нужди; Лек бърз и удобен.

- (http://code.google.com/p/wwwsqldesigner/) - за схемата на БД; Много удобен инструмент за създаване на прототипи на БД. За съжаление не е особено популярен и може би затова автора не го е завършил но за нашите цели е идеален.

- (http://mysql.com) - за БД. MySQL защото е бърз и лек. Предпочитам PostgreSQL но за съжаление на моят хостинг връзката към Postgre сървъра е отчайващо бавна дори с pconnect. Ако предпочитате друга база, не би трябвало да има проблем. Ще се опитам да не използвам MySQL специфични заявки така че прехвърлянето би трябвало да е лесно.

от: http://svoboden-pazar.com/fm/nf/2/279#291

31-03-2011 07:15 #538
 

Отговор

*

За да вмъкнете изображение, напишете URL с i отпред ihttp://

Leave thiz field empty
Top Site Counter

Powered by scif